Άννα Γαρίδου, Ιατρός

Ενδοκρινολόγος, Διαβητολόγος – Υγιεινολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα συνήθη αίτια υπερθυρεοειδισμού είναι ο αυτοάνοσος υπερθυρεοειδισμός και οι θερμοί όζοι, οπότε και υπερπαράγεται θυροξίνη.

Σ’ αυτές τις μορφές υπερθυρεοειδισμού δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε ιωδιωμένο αλάτι, ψάρι, οστρακοειδή, δεν θα πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με ιώδιο (Betadine, ιωδιούχα σκιαγραφικά, φύκια Kelp) και πρέπει να αποφεύγουμε την επί ώρα επαφή του δέρματος με το θαλασσινό νερό. 

 

About Author